Băluță vrea patinoar olimpic de aproape 60 de milioane de lei, în Sectorul 4! Pentru ce mai cere finanțare înainte de învestirea noului Consiliu Local, în care nu are majoritate

Băluță vrea patinoar olimpic de aproape 60 de milioane de lei, în Sectorul 4! Pentru ce mai cere finanțare înainte de învestirea noului Consiliu Local, în care nu are majoritate

Primarul Sectorului 4 profită, din nou, de ultimele zile în care are majoritate în Consiliul Local. Mai exact, după ce a obținut deja girul pentru cheltuieli de circa 300 de milioane de lei, miercuri, Daniel Băluță vrea să vadă aprobate și alte cheltuieli majore.

Printre ele, unele de peste 59 de milioane de lei pentru un patinoar olimpic în sector.

Daniel Băluță este singurul primar de la PSD care nu și-a pierdut mandatul la alegerile de pe 27 septembrie. În schimb, bucureștenii au ales un consiliu local cu o componență diferită față de cel de acum și în care majoritate vor avea USR-PLUS și PNL.

ADVERTISING

Dar cum noii consilieri aleși n-au depus încă jurământul, Daniel Băluță face în continuare ședințe cu actualii consilieri. Și profită de faptul că are încă majoritate pentru a-și vedea adoptate proiectele.

Pe 30 septembrie, spre exemplu, Băluță a obținut girul actualului Consiliu Local pentru proiecte în valoare de circa 300 de milioane de lei. Suma reprezintă circa o treime din bugetul anual al Sectorului 4. Și chiar dacă banii s-ar da etapizat, pe durata mai multor ani, cheltuielile sunt unele semnificative.

Filiala USR-PLUS a Sectorului 4 susține că – de vreme ce membrii săi au fost aleși de bucureșteni ca să administreze, în următorii 4 ani – ar trebui să aibă un cuvânt de spus în astfel de chestiuni. Or, momentan, nu pot decât să asiste la modul în care actualii consilieri votează proiectele lui Daniel Băluță și le lasă lor moștenire cheltuieli împovărătoare!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ei bine, ce s-a întâmplat la finele lunii septembrie a fost doar începutul. Miercuri, pe 14 octombrie, de la ora 13:00, Băluță face din nou ședință de consiliu local. Iar pe ordinea suplimentară de zi sunt proiecte cu valoare mare.

Printre ele: construcția unui patinoar olimpic în Sectorul 4 în valoare de circa 59,16 milioane de lei.

Daniel Băluță a promis încă din campania electorală că va construi acest patinoar. Așa că acum nu face decât să se asigure că va primi și banii necesari pentru lucrare. Fiindcă e foarte posibil ca noii consilieri aleși pe 27 septembrie să nu vadă cu ochi prea buni cheltuirea uriașei sume pe un patinoar!

ADVERTISING

Tot pe ordinea de zi a ședinței de astăzi figurează și 5 proiecte de transformare a unor clădiri aflate în administrarea primăriei de sector (printre care sedii de ale Poliției Locale și Direcției de Taxe și Impozite) în școli, creșe și grădinițe.

Din calculele SpotMedia.ro, Danile Băluță vrea să cheltuiască aproape 44 de milioane de lei în acest fel.

Per total – dacă adoptă toate proiectele propuse de Daniel Băluță pe ordinea suplimentară de zi – Consiliul Local (reunit probabil pentru ultima oară în vechea formulă) va aproba cheltuieli de peste 200 de milioane de lei, pe lângă cele de peste 300 de milioane, votate la finele lunii trecute.

Guilhem Moulin (USR): Tunuri de 170 de milioane de lei! Prețul patinoarului a crescut de 6 ori

Consilierul local de la Sectorul 4 Guilhem Moulin a postat pe Facebook un mesaj prin care transmite că și ședința de miercuri, 14 octombire, a fost pregătită la fel ca aceea de la finalul lui septembrie. Mai exact, pe ordinea de zi s-au pus doar câteva proiecte.

Iar cele mai multe, cu miză financiară mare, le-au fost trimise consilierilor cu doar o zi înainte de ședința în care li se cere să le adopte. Din această cauză, consilierii n-au avut suficient timp pentru documentare.

În plus, mai transmite Guilhem Moulin, în cazul unora dintre proiecte, prețurile de construcție - pe care Primăria Sectorului 4 le-a anunțat deja public - au crescut de 6 ori.

https://www.facebook.com/guilhemmoulin/posts/1255232564831713

Citește și:

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (I): Un matematician cu doctorat în Franța preia Primăria Generală de la o fostă jurnalistă

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (II): O franțuzoaică școlită pe 2 continente a luat Primăria Sectorului 1 de la un inginer care susține că n-a strâns niciun ban din muncă, în ultimii 30 de ani

Bucureștenii din Sectoarele 3 și 4 n-au vrut să își schimbe primarii. Iată ce averi, ce pregătire profesională și ce realizări au Robert Negoiță și Daniel Băluță, edilii realeși

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (IV): Condamnat în primă instanță, Piedone i-a luat scaunul de primar al Sectorului 5 fostului judecător Daniel Florea

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (V): Un expert pe proiecte internaționale a luat Sectorul 6 de la un afacerist cu investiții în imobiliare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇