Alege cea mai potrivită structură pentru construcția ta: 3 variante de structuri și avantajele acestora

Alege cea mai potrivită structură pentru construcția ta: 3 variante de structuri și avantajele acestora

Calitatea unei construcții și rezistența acesteia sunt elemente ce trebuie asigurate încă de la începutul proiectului. De aceea, atât fundația, cât și structura trebuie realizate la cele mai înalte standarde și cu seriozitate maximă. În cazul unor finisaje realizate superficial, imperfecțiunile sau anumite defecte pot fi reparate în timp. Totuși, în cazul unei fundații realizate deficitar sau a unei structuri șubrede, intervențiile pentru reparație sunt greu de îndeplinit. Acestea presupun dărâmarea și refacerea lucrărilor în condiții optime.

ADVERTISING

Structuri solide, construcții rezistente

Fie că activezi în domeniul construcțiilor, fie că ești în căutarea de informații pentru un proiect personal, este important să deții câteva informații despre fundații și structuri. Calitatea unei construcții este asigurată din primele etape ale ridicării acesteia. Printre aceste etape se numără realizarea fundației și ridicarea structurii. De exemplu, infiltrațiile de apă în clădire sau pierderile de căldură pot fi cauzate de o fundație deficitară. De aceea, este important ca aceasta să fie realizată corespunzător. De asemenea, hidroizolarea fundației este un aspect important care trebuie tratat cu seriozitate. Pe lângă fundație, structura clădirii determină rezistența și calitatea acesteia. În acest articol vei găsi câteva informații despre fiecare tip de structură, iar tu poți alege cea mai bună variantă pentru proiectul tău.

ADVERTISING

1.   Structură de lemn

Folosită din cele mai vechi timpuri, structura de lemn este potrivită pentru construirea unor locuințe. În ultimul timp au început să fie folosite din ce în ce mai des variantele de lemn prefabricate. Acestea au o rezistență sporită la seisme și un cost redus. În cazul în care activezi în domeniul construcțiilor le poți recomanda clienților care doresc o casă în timp scurt și cu investiție mică să folosească această variantă.

2.   Structură din metal

De când a fost descoperit, metalul a contribuit la îmbunătățirea vieții oamenilor prin sporirea eficienței în anumite activități. Acesta a început să fie utilizat din ce în ce mai mult și în domeniul construcțiilor. Principalul avantaj pe care îl are o structură din metal este cel al rezistenței pe perioade îndelungate. Atunci când ai de realizat unele construcții industriale, blocuri sau chiar și case, o structură din metal poate fi varianta potrivită. Cel mai important este, bineînțeles, să folosești materiale de calitate. Acestea pot fi găsite la Nimfa, prin tevi-laminate.ro - un distribuitor premium care activează în domeniu de aproape 100 de ani. Aici poți găsi orice ai nevoie, de la țevi utilizate în scop structural, țevi pentru presiune, la tablă și profile. Acestea sunt realizate în conformitate cu normele în vigoare și prin cele mai moderne tehnici. Laminate la cald, trase la rece sau sudate, materialele sunt rezistente la factorii externi.

ADVERTISING

3.   Structură din zidărie sau pereți portanți

Zidăria sau pereții portanți sunt concepuți pentru a suporta o încărcătură mare. Pentru clădirile cu multe etaje cea mai bună alegere este aceea a folosirii unei structuri de rezistență din beton armat. În ceea ce privește casele, zidăria este realizată din blocuri de BCA sau cărămidă. În ambele cazuri, pereții portanți sunt esențiali pentru asigurarea rezistenței clădirii.

Așadar, în alegerea unei structuri potrivite trebuie să ții cont de natura proiectului și să folosești materiale de calitate.