8.000 de bucureșteni s-au înscris să fie testați pentru coronavirus, după ce PMB i-a inclus și pe cei care pleacă în vacanță

8.000 de bucureșteni s-au înscris să fie testați pentru coronavirus, după ce PMB i-a inclus și pe cei care pleacă în vacanță

Mii de bucuresteni s-au înscris sa fie testați pentru noul coronavirus,

Primarul general Gabriela Firea a declarat că în prima zi de înscrieri a proiectului „Testăm pentru Bucureşti” s-au înregistrat circa 7.500-8.000 de persoane, după ce miercuri CGMB a aprobat suplimentarea numărului beneficiarilor proiectului şi includerea şi a bucureştenilor care călătoresc în scopuri turistice.

"Proiectul propus de mine a fost votat ieri, în Consiliul General, am şi demarat acest proiect, astăzi a fost prima zi de înscriere pe adresa de email vacanta2020@pmb.ro. Astăzi, în prima zi, am primit 2.500 de emailuri. Colegii de la ASSMB au început deja să le citească.

Într-un email sunt mai multe solicitări pentru mai multe persoane de a se testa. Am calculat până în această seară cam 7.500 - 8.000 de persoane care vor să se testeze prin programul lansat de Primăria Capitalei, teste gratuite cu aparate Real Time PCR necesare pentru a intra în Grecia sau în alte ţări care le solicită", a spus Firea, joi, la România TV.

Firea a dublat bugetul pentru testele COVID, ca să fie și petru cei care vor să plece în vacanță. PNL: ”Testăm pentru Grecia, nu pentru Capitală”

12 clinici vor prelucra testele

Ea a menţionat că, începând de luni, în funcţie de perioada în care pleacă în vacanţă, aceste persoane vor fi repartizate la cele 12 clinici de stat şi private cu care Primăria Capitalei este în parteneriat.

"E normal ca acum să aibă prioritate cei care pleacă în câteva zile în vacanţă, iar cei care - să spunem - pleacă în august, bineînţeles că se vor testa cu 3-4 zile înainte de data plecării, astfel încât buletinul de analize să fie valabil", a adăugat Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea numărului de beneficiari ai proiectului "Testăm pentru Bucureşti" de la 11.000 la 20.000 şi includerea în rândul acestora şi a bucureştenilor care călătoresc în scopuri turistice.

Firea continuă testarea bucureștenilor. A venit rândul ziariștilor, curierilor și farmaciștilor. Până acum doar două persoane au fost confirmate cu Covid


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇