Firea a dublat bugetul pentru testele COVID, ca să fie și petru cei care vor să plece în vacanță. PNL: ”Testăm pentru Grecia, nu pentru Capitală”

Firea a dublat bugetul pentru testele COVID, ca să fie și petru cei care vor să plece în vacanță. PNL: ”Testăm pentru Grecia, nu pentru Capitală”

Consiliul General a decis majorarea numărului de beneficiari ai proiectului „Testăm pentru Bucureşti” de la 11.000 la 20.000, prin includerea în rândul acestora a bucureştenilor care pleacă în vacanță. PNL susține că în acest fel, campania s-a transformat în ”Testăm pentru Grecia”.

„Se aprobă modificarea şi completarea proiectului ‘Testăm pentru Bucureşti!’ (…)

Art. 2 al HCGMB nr. 198/2000 se modifică şi va avea următorul conţinut:

Se aprobă acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 200 de lei/beneficiar, inclusiv cetăţenilor din municipiul Bucureşti care călătoresc în scopuri turistice şi vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2. (...)

ADVERTISING

Se suplimentează numărul de beneficiari cu 9.000 de persoane, astfel numărul total de beneficiari se modifică de la 11.000 la 20.000", prevede proiectul de hotărâre adoptat miercuri, 15 iulie, cu 31 de voturi pentru, 12 împotrivă și 2 abțineri.

Articolul 2 al hotărârii CGMB nr. 198/2000 adoptate pe 11 mai stipula că se acordă un sprijin financiar, în valoare de 200 de lei/beneficiar, cetăţenilor din Bucureşti care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În context, consilierul general Călălin Deaconescu a menționat că, prin votul de miercuri, proiectul se transformă în ”Testăm pentru Grecia”. În plus, ar urma să se cheltuiască bani pentru oameni care nu sunt în situaie de risc de sărăcie sau excluziune socială.

Consilierul general USR Ana Ciceală a cerut informații privind numărul de bucureșteni aflați în situații de risc - spre exemplu șoferii STB SA - au fost testați.

Întrebarea n-a primit răspuns concret.

Buget aproape dublu pentru testarea lui Firea

Bugetul proiectului ”Testăm pentru București” a crescut, deci, de la 2.233.000 de lei la 4.033.000 lei.

În raportul de specialitate al proiectului se precizează că sprijinul financiar pentru serviciile medicale de testare RT PCR în valoare de 200 de lei/beneficiar pentru bucureștenii care pleacă în străinătate în vacanță va fi decontat către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Proiectul "Testăm pentru Bucureşti!" se adresează bucureştenilor care solicită, în mod voluntar, testarea PCR şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România.

ADVERTISING

Citește și:

Firea susține că dintre bucureștenii testați de Primărie doar 4 au COVID. Olguța Vasilescu pune la îndoială datele Guvernului, Ciolacu cere liberalilor să nu mai certe românii

Firea demarează încă o testare în București: Începe înscrierea pentru angajaţii din alimentaţie, farmacii, curieri și presă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇