Firea susține că dintre bucureștenii testați de Primărie doar 4 au COVID. Olguța Vasilescu pune la îndoială datele Guvernului, Ciolacu cere liberalilor să nu mai certe românii

Firea susține că dintre bucureștenii testați de Primărie doar 4 au COVID. Olguța Vasilescu pune la îndoială datele Guvernului, Ciolacu cere liberalilor să nu mai certe românii

Social democrații critică decizia de amânare a planului de relaxare, care ar fi trebuit să intre în vigoare miercuri.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, acuză Ministerul Sănătății că a blocat testarea în București pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel național.

Edilul afirmă că, până acum, prin programul primăriei, au fost efectuate 4.600 de teste și din acestea doar 4 au fost pozitive.

”În București treaba este clară, testarea a fost blocată de Ministerul Sănătății, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel național. Din 11.000 de bucureșteni înscriși în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate si din acestea doar 4 au fost pozitive”, a declarat Firea, luni, la RomâniaTV.

ADVERTISING

După declarația Gabrielei Firea, fostul ministru al Muncii pune la îndoială corectitudinea cifrelor făcute publice zilnic de Grupul de Comunicare Strategică.

”Doar 4 din 4.600 de persoane testate sunt bolnave. Testare făcută cu aparatură performantă, după toate regulile și regulamentele naționale și internaționale… Și atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică?

De ce nu încep măsurile de relansare economică? Au trecut deja 125 de zile de când ne tot amenință Orban că iese cu măsuri economice… 125 de zile!!! Câte firme au fost îngropate de indolența si incompetența acestui guvern?”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

ADVERTISING

Ciolacu, către Guvern: Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi antimodele!

La rândul său, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că amânarea relaxării din 1 iulie este ”un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei”.

”Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace”, a transmis, marţi, Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Liderul PSD a fĂcut referire la câteva evenimente în care lideri PNL nu au respectat măsurile de distanțare.

”Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti. Primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activişti în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial 'ori eşti precaut, ori prost'.

Dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii – nu românii obişnuiţi - sunt principalii vinovaţi morali. Au sfidat nu doar reguli de bun-simţ, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ţi duci poporul spre prăpastie”, a mai tramsmis liderul PSD.

Relaxarea de la 1 iulie a fost amânată

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni seară, că măsurile de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie vor fi amânate.

Declarația a fost făcută după ce ministrul a participat la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocată de premierul Ludovic Orban.

”S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în aceste două săptămâni. Au crescut numărul de decese, numărul de cazuri de la Terapie Intensivă. Recomandările specialiștilor sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie.

Am urmărit zilnic evoluția numărului de cazuri noi, decese, pacienți de la ATI, precum și respectarea normelor de precauție și reguli de igienă. Noi gestionăm numărul de cazuri crescut și s-a decis să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”, a anunțat Nelu Tătaru la Digi24.

Citește și:

Se amână relaxarea de la 1 iulie: Autorizațiile organizatorilor de evenimente care nu respectă regulile vor fi suspendate

Ministrul Sănătății: Asistăm la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19. Ne gândim să avem şi nişte restricţii particulare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇