Firea continuă testarea bucureștenilor. A venit rândul ziariștilor, curierilor și farmaciștilor. Până acum doar două persoane au fost confirmate cu Covid

Firea continuă testarea  bucureștenilor. A venit rândul ziariștilor, curierilor și farmaciștilor. Până acum doar două persoane au fost confirmate cu Covid

Consiliul general a adoptat astăzi – la inițiativa Gabrielei Firea – plata a peste 600.000 de lei pentru testarea serologică pentru Covid 19 a încă 3.000 de bucureșteni.

Proiectul se numește ”Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” și prevede decontarea a 200 de lei pentru fiecare persoană din anumite categorii profesionale care dorește să fie testată pentru Covid 19.

Este vorba despre angajați din farmacii, din marile magazine, de la firmele de curierat sau din presă și a altora care prin natura meseriei intră în contact cu un număr mare de oameni.

ADVERTISING

Din bugetul total al proiectului, 600.000 de lei vor fi folosiți pentru decontarea testelor. Alți 30.000 de lei vor fi alocați pentru crearea unei noi platforme pe care să se înscrie în program bucureștenii care doresc să beneficieze de programul de testare.

Iar 3.000 de lei vor fi folosiți pentru a achita găzduirea online a platformei de înscriere în program.

În context, consilierii generali Ana Ciceala (USR) și Cătălin Deaconescu (PNL) au întrebat care au fost rezultatele celorlalte două campanii de testare, deja lansate și finanțate dim bani publici de Primăria Capitalei, la inițiativa Gabrielei Firea.

ADVERTISING

În plus, Cătălin Deaconescu a întrebat de ce se creează o nouă platformă pentru înscriere, de vreme ce deja mai avem una. Și de ce găzduirea online costă atât de mult.

Directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) Ablachim Turkes a precizat că dintre cei 11.000 de bucureșteni înscriși în programul ”Testăm pentru București” - în cadrul căruia se fac tot teste PCR, la cerere - au fost testate 2.000 de persoane. Două au fost pozitive.

ASSMB a postat pe site-ul său și o statistică a campaniei ”Testăm pentru București”.

situatie-teste

Turkes a mai spus că e nevoie de o nouă platformă pentru înscrierea cetățenilor care doresc testare din cauză că altfel s-ar încălca prevederi care țin de copywright al programelor folosite acum.

ADVERTISING

-


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇