Tulpina britanică e de vină pentru aproape 90% din cazurile de COVID din Italia

Tulpina britanică e de vină pentru aproape 90% din cazurile de COVID din Italia

Varianta britanică a virusului SARS-CoV-2 are o prevalenţă de 86,7 % în Italia, iar în unele regiuni ale ţării reprezintă deja 100 % din cazuri, potrivit Institutului Superior al Sănătăţii (ISS).

O investigaţie realizată de ISS, cu date culese în data de 18 martie, consideră că această variantă este cu 37 % mai transmisibilă şi arată că prevalenţa sa pe regiuni oscilează între 63,3 % şi 100 % din cazuri.

În ce priveşte varianta braziliană, prevalenţa sa este de 4 % în cazurile din întreaga Italie, însă, la nivel regional, aceasta ajunge până la 32% în unele zone, în timp ce în alte zone tulpina sud-americană nu a fost detectată.

ADVERTISING

Într-un studiu anterior datei de 18 februarie, varianta britanică reprezenta aproape 54% din toate cazurile din Italia, iar prezenţa variantei braziliene era similară celei actuale.

Această investigaţie a ISS a fost realizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, laboratoarelor regionale şi Fundaţiei Bruno Kessler în baza analizării şi secvenţierii genomului din cazurile pozitive.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇