Spitalul MAI angajează 200 de medici pentru Suport COVID-19, iar de aici vor fi detașați unde este nevoie

Spitalul MAI angajează 200 de medici pentru Suport COVID-19, iar de aici vor fi detașați unde este nevoie

Compartimentul de Suport COVID-19 cu 200 de posturi (medici specialişti și rezidenţi) într-una dintre specialităţile – anestezie terapie intensivă (ATI), medicină de urgenţă, epidemiologie, radiologie-imagistică medicală, boli infecţioase, pneumologie – a fost înfiinţat în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă ”Dimitrie Gerota”.

„Având în vedere adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 186 / 2020 privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19, la nivelul Spitalului de Urgenţă ‘Profesor Dr. Dimitrie Gerota’ Bucureşti, subordonat Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, s-a înfiinţat Compartimentul Suport COVID-19, în cadrul UPU (la nivel de secţie), prevăzut cu 200 posturi (medici specialişti / rezidenţi), într-una din specialităţile: anestezie terapie intensivă (ATI), medicină de urgenţă, epidemiologie, radiologie – imagistică medicală, boli infecţioase, pneumologie, pe funcţii de personal contractual„, informează un comunicat publicat pe pagina de Facebook a DSU.

Potrivit DSU, ocuparea posturilor se realizează fără concurs, pe o durată determinată (6 luni, cu posibilitatea de prelungire), de medici care au promovat examenul de specialitate şi care nu au posturi asigurate, respectiv de către medici rezidenţi anul IV-V.

„Ulterior, medicii vor fi detaşaţi prin ordin al secretarului de stat, şef al DSU, acolo unde vor fi identificate nevoi şi vor contribui astfel la asigurarea asistenţei medicale de specialitate pacienţilor COVID-19″, arată sursa citată.

Medicii beneficiază la încadrare de sporul Unităţii de Primiri Urgenţe, iar în cazul detaşării, de sporul conform specialităţii respective, de indemnizaţia de detaşare (50% din salariul de încadrare) şi de diurna zilnică (2% din salariul de încadrare)”.

Totodată, înainte de încetarea angajării la Spitalul MAI, medicii se vor putea transfera, fără concurs, pe posturi vacante în specialitatea respectivă, din sistemul sanitar public.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇