Românii care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate pot face rapelul în țară

Românii care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate pot face rapelul în țară

Românii care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate vor putea face rapelul în țară, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, persoana respectivă se va adresa unui centru de vaccinare din apropierea domiciliului, cu dovada că a fost vaccinat cu prima doză, pentru a ști exact ce tip de vaccin să-i fie administrat.

“Am avut mai multe situații de acest gen, nu doar pentru vaccinul de la AstraZeneca, ci și pentru vaccinul produs de compania BioNTech și Pfizer. Din punct de vedere medical, trebuie asigurat rapelul pentru aceste persoane și acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată.

ADVERTISING

Sunt cazuri punctuale unde în situația respectivă persoana se va adresa unui centru de vacicnare din proximitatea domiciliului, cu dovada că a fost vaccinat cu prima doză, pentru a ști exact ce tip de vaccin să-i fie administrat și evident că se va asigura vaccinarea”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România. Unde mai sunt locuri libere pentru vaccinare

Din 15 martie, pe platforma de vaccinare vor putea fi făcute programările pentru etapa a treia a campaniei de imunizare antiCovid.

ADVERTISING

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate.

ADVERTISING

De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇