România nu mai primeşte vaccinuri în afară de Johnson&Johnson. Livrările au fost suspendate, pentru că nu există cerere

România nu mai primeşte vaccinuri în afară de Johnson&Johnson. Livrările au fost suspendate, pentru că nu există cerere

România va mai primi în perioada următoare doar vaccin Johnson&Johnson. Livrările de ser de la celelalte companii au fost suspendate, a anunțat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

”Pentru perioada următoare, cu excepția dozelor de la Johnson&Johnson, am suspendat livrările de vaccin, pentru a avea un management al stocurilor cât mai eficient.

În această noapte sosesc 237.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson”, a spus Andrei Baciu.

Secretarul de stat a subliniat, de asemenea, că există solicitări din partea mai multor state pentru a cumpăra vaccin antiCovid din România.

ADVERTISING

”Suplimentar de tranzacția pe care România o face cu Danemarca, sunt solicitări din partea multor state care au sosit în ultima perioadă și pentru care se lucrează în comun cu MAE, premierul, Administrația prezidențială și Ministerul Sănătății.

Aici vom avea vești probabil săptămâna viitoare, pentru că sunt multe demersuri. Vom comunica atunci când se finalizează, pentru a respecta toate regulile”, a afirmat Andrei Baciu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că România va renunța la o parte din vaccinuri, în condițiile în care interesul pentru imunizare este în scădere, iar unele doze vor expira în curând. Dozele fie vor fi donate, fie vor fi vândute.

ADVERTISING

România a semnat deja contractul cu Danemarca pentru revânzarea a peste un milion de doze de vaccin.

Din cauza interesului tot mai scăzut al românilor pentru imunizare, 43.000 de doze de vaccin AstraZeneca au expirat, miercuri, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Este vorba despre 7 loturi diferite, care însă nu au fost momentan distruse, ci doar carantinate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇