România a comandat vaccin antiCOVID pentru 600.000 de copii între 5 și 11 ani, doze care încep să vină în decembrie

România a comandat vaccin antiCOVID pentru 600.000 de copii între 5 și 11 ani, doze care încep să vină în decembrie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi seară, că autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa în săptămânile următoare, iar în luna decembrie ar trebui să vină și în România primele tranşe de vaccin.

Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi seară, la Digi24, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani şi a explicat: ”În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”.  

ADVERTISING

Gheorghiţă a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.  

România are contractate 1,2 milioane de doze pentru anul 2022.  

”Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a declarat Gheorghiţă.  

Citește și:

ADVERTISING

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇