Pfizer anunță că vaccinul său este sigur pentru copiii între 5 și 11 ani. Ar putea disponibil până la Halloween

Pfizer anunță că vaccinul său este sigur pentru copiii între 5 și 11 ani. Ar putea disponibil până la Halloween

Compania Pfizer a anunțat luni că rezultatele unui studiu clinic arată că vaccinul său este sigur pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Pfizer a transmis că intenționează să meargă în curând la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a obține autorizația de utilizare de urgență a serului, potrivit CNN.

La studiu au participat 2.268 de copii între 5 și 11 ani și s-au folosit două doze de vaccin administrat la distanță de 21 de zile.

S-a injectat însă o doză de 10 micrograme, mai mică decât doza de 30 micrograme care a fost utilizată pentru cei peste 12 ani.

ADVERTISING

Răspunsurile imune ale participanților au fost măsurate examinând nivelurile de anticorpi neutralizanți din sânge și comparând aceste niveluri cu cele ale unui grup de persoane între 16 și 25 de ani, cărora li s-au administrat două doze, mai mari de 30 micrograme.

Pfizer a spus că nivelul anticorpilor generați se apropie de nivelul de anticorpi pe care îl are un adolescent în urma vaccinării.

In plus, vaccinul a fost bine tolerat, cu efecte secundare comparabile în general cu cele observate la cei cu vârsta cuprinsă între 16 si 25 de ani, a spus compania.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al Pfizer a confirmat, de asemenea, că nu au existat cazuri de miocardită, un tip de inflamație a inimii care a fost legată de vaccinurile ARNm.

Vaccinul Pfizer / BioNTech este în prezent aprobat pentru persoanele peste 16 ani și autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

"Din iulie, cazurile de copii cu COVID-19 au crescut cu aproximativ 240% în SUA - subliniind nevoia pentru vaccinare. Aceste rezultate ale studiilor oferă o bază solidă pentru a solicita autorizarea vaccinului nostru pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani și intenționăm să le prezentăm urgent și FDA și altor autorități de reglementare în domeniu", a declarat Albert Bourla, președinte și director executiv al Pfizer.

ADVERTISING

Dr. Scott Gottlieb, fost comisar al FDA și actual membru al consiliului Pfizer, a declarat că un vaccin pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea fi disponibil până la Halloween (31 octombrie).

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇