SUA ar putea autoriza vaccinul Pfizer pentru copiii între 5 şi 11 ani în octombrie (Surse Reuters)

SUA ar putea autoriza vaccinul Pfizer pentru copiii între 5 şi 11 ani în octombrie (Surse Reuters)

Vaccinul antiCovid produs de Pfizer şi BioNTech ar putea fi autorizat în SUA pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani până la finalul lunii octombrie, sunt de părere mai mulţi oficiali americani de top din domeniul sănătăţii, conform unor surse citate de Reuters.

Se aşteaptă ca până la sfârşitul acestei luni Pfizer să colecteze suficiente date în urma testelor clinice, pentru a solicita Agenției Americane a Medicamentelor (FDA) autorizarea de urgenţă pentru această grupă de vârstă.

FDA ar trebui să ia o decizie cu privire la siguranţa şi eficienţa vaccinului în trei săptămâni de la depunerea cererii de autorizare.

ADVERTISING

Decizia este aşteptată cu nerăbdare de milioane americani, în special de părinţii ai căror copii au început de curând şcoala, pe fondul unui nou val de infecţii generat de varianta Delta a coronavirusului.

Conform surselor citate de Reuters, luna octombrie a fost menţionată atât de Anthony Fauci, cât şi de FDA ca termen pentru aprobarea vaccinului Pfizer.

Vaccinul Moderna ar avea nevoi de trei săptămăni în plus pentru colectarea şi analizarea datelor pentru grupa de vârstă 5-11 ani, decizia privind aprobarea fiind aşteptată undeva în luna noiembrie.

ADVERTISING

Citeşte şi:

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇