Record de spitalizări în cel puţin 14 ţări din Europa. Tendinţa este în creştere peste tot

Record de spitalizări în cel puţin 14 ţări din Europa. Tendinţa este în creştere peste tot

Cel puţin 14 ţări din Europa au atins în această săptămână un număr record de spitalizări legate de coronavirus, într-un moment în care al doilea val al pandemiei loveşte regiunea, potrivit datelor oficiale compilate şi analizate de AFP.

Datele privind numărul de paturi de spital ocupate în prezent de pacienţi afectaţi de COVID-19 sunt făcute disponibile de 35 de ţări şi teritorii din cele 52 ale Europei, reprezentând 470 milioane de locuitori (55% din populaţie). Cea mai mare parte din ţările Uniunii Europene publică aceste date, cu excepţia Germaniei, Suediei, Greciei, Lituaniei şi Maltei.

În grupul ţărilor care au atins în ultimele zile un vârf al spitalizărilor fără precedent se află Polonia (14.631 bolnavi), Republica Cehă (6.604) şi Belgia (5.924), care au şi cel mai mare număr de paturi ocupate.

Urmează Ungaria, Bulgaria, Portugalia, Austria, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Albania, Letonia, Islanda şi Gibraltar, potrivit ultimelor bilanţuri disponibile.

Raportat la populaţia lor, ţările cele mai afectate sunt în prezent Republica Cehă, care înregistrează 62 de bolnavi la 100.000 de locuitori, urmată de România (57), Belgia (51) şi Polonia (39).

Franţa (21.160), Spania (17.520), Ucraina (16.332) şi Italia (15.964) sunt de altfel în fruntea clasamentului ca număr total de bolnavi spitalizaţi din cauza COVID-19.

Tendinţa este în creştere peste tot în Europa. În total, peste 135.000 de bolnavi de COVID-19 sunt înregistraţi în prezent în cele 35 de ţări studiate, faţă de mai puţin de 100.000 în urmă cu o săptămână.

Ţările în care creşterea a fost cea mai puternică în raport cu săptămâna precedentă sunt Serbia (+97%), Belgia (+81%), Austria (+69%) şi Italia (+65%), ele fiind printre cele care au cel puţin 200 de paturi ocupate.

Doar în Muntenegru se observă o scădere (-16%), după un vârf înregistrat în urmă cu zece zile.

În Franţa, deşi nivelul său de spitalizări nu l-a atins pe cel din aprilie (32.131 persoane la 14 aprilie), numărul persoanelor spitalizate creşte foarte rapid (+50% într-o săptămână, cu un total de 21.160 în 29 octombrie).

Lista celor 35 de ţări şi teritorii incluse de AFP în bilanţul său sunt: Albania, Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Franţa, Gibraltar, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Republica Cehă, România, Regatul Unit, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Vatican.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇