Peste 3.800 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 33 au murit, 3 doar în ultimele 24 de ore

Peste 3.800 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 33 au murit, 3 doar în ultimele 24 de ore

Aproape 3.850 de cadre medicale s-au infectat, până acum, cu noul coronavirus, a anunțat, marți, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

”Până în data de 27 octombrie 2020, un număr de 3.847 cadre din rândul personalului medical (medici, asistenți medicali, ambulanțieri și infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus”, transmite CGS.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Totodată, autoritățile precizează că, de la începutul pandemiei, s-au înregistrat 33 decese în rândul acestor cadre medicale.

În doar 24 de ore au murit 3 asistente

Tot marți, Federația “Solidaritatea Sanitară” din România a afirmat că doar în ultimele 24 de ore au pierdut lupta cu noul coronavirus 3 asistente medicale.

Cele trei femei aveau 47-48 de ani.

”În doar 24 ore, din nefericire, trei colege au pierdut lupta cu Covid-19 după ce, la rândul lor, au îngrijit și salvat zeci de pacienți de această boală. 

Cecilia DINA, asistentă medicală, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, 48 de ani, data deces 27.10.2020;

Mihaela IONESCU, asistentă medicală, Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș, 47 de ani, data deces 26.10.2020;

Ana Maria CIURDAR, asistentă medicală, Substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, 48 de ani, data deces 26.10.2020”, anunță federația într-o postare pe Facebook.

Sindicaliștii au mai transmis că ”sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie”.

Foto: Facebook/ Federația “Solidaritatea Sanitară” din România

Amintim că săptămâna trecută, aceeași federație susținea că 30.000 de lucrători din sănătate au fost infectați cu noul coronavirus, nu cât arată cifrele oficiale.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖