Medici, asistenţi şi infirmeri de la Spitalul Judeţean de Urgență Satu Mare, infectaţi cu COVID-19

Medici, asistenţi şi infirmeri de la Spitalul Judeţean de Urgență Satu Mare, infectaţi cu COVID-19

Un număr de 14 medici, asistenţi şi infirmieri angajaţi ai Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt infectaţi cu COVID-19, a declarat, sâmbătă, managerul unităţii sanitare, Adrian Marc.

„Am dispus toate măsurile necesare, s-a efectuat dezinfecţia secţiei. Personalul medical este testat, iar dacă devine pozitiv se aplică protocolul în cauză. Se poate asigura actul medical. Noi testăm pacienţii, la internare rămân izolaţi până când se testează şi mai nou am înţeles că sunt pacienţi curaţi care se pozitivează la 7 – 8 zile de la contact”, a spus Adrian Marc.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, printre cei infectaţi se află medici, asistenţi, infirmieri şi personal auxiliar, iar activitatea secţiei nu este afectată.

Recorduri noi în lupta cu Covid-19: Peste 3.500 de cazuri noi şi 629 de pacienţi la ATI. Am trecut de 5.300 de morţi

La nivelul judeţului Satu Mare au fost confirmate în total 904 cazuri de COVID-19, s-au înregistrat 445 de vindecări şi 30 de decese.

Citește și Comisia Europeană pregătește „forța de rezervă” pentru Covid-19: Cumpărăm ventilatoare, dar de unde luăm specialiști pentru ATI? - Interviu

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇