Peste 1,5 milioane de români au fost vaccinați până acum. Voiculescu: Nu există în acest moment bază ştiinţifică să eliminăm AstraZeneca

Peste 1,5 milioane de români au fost vaccinați până acum. Voiculescu: Nu există în acest moment bază ştiinţifică să eliminăm AstraZeneca

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, marţi seară, că sunt peste 1,5 milioane de persoane vaccinate, iar ”campania de vaccinare merge bine”.

Sursa citată a precizat că s-au folosit deja 2,2 milioane de doze administrate din cele 3,2 milioane de doze recepţionate.

Vlad Voiculescu: Nu există în acest moment bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca

În e privește îngrijorările legate de vaccinul AstraZeneca, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, că nu există în acest moment bază ştiinţifică pentru suspendarea serului.

ADVERTISING

”Nu există în acest moment bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca, aşteptăm decizia EMA de joi săptămâna aceasta (…) Nu există motive de îngrijorare. Ne bazăm pe opinia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a EMA", a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Întrebat de ce a fost oprit de la vaccinare un lot de vaccin AstraZeneca, dar nu s-a luat aceeaşi decizie pentru întreg vaccinul, Voiculescu a precizat: ”A fost o măsură de precauţie pentru că, din acel lot, s-a constat ca în anumite ţări ar putea să se dovedească mai târziu ca au fost probleme. A fost o măsura de precauţie cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toţii să o luăm”.

ADVERTISING

Autorităţile din România au decis, luni seară, să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca, deşi mai multe state europene au oprit imunizarea cu acest din precauţie.

În ultimele 24 de ore, peste 7.000 de persoane s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. 

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇