OMS nu e așa sigură ca EMA și spune că o legătură între AstraZeneca şi cheaguri de sânge este plauzibilă, dar nu confirmată

OMS nu e așa sigură ca EMA și spune că o legătură între AstraZeneca şi cheaguri de sânge este plauzibilă, dar nu confirmată

O legătură între vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca şi apariţia unei forme rare de cheaguri sangvine este „plauzibilă, însă nu confirmată”, a comunicat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

„Sunt necesare studii specializate pentru a înţelege pe deplin relaţia potenţială dintre vaccinare şi posibili factori de risc”, au declarat specialiştii OMS în domeniul vaccinurilor, într-un comunicat.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De asemenea, ei subliniază că aceste fenomene, „deşi îngrijorătoare, sunt foarte rare”.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser. Cu toate acestea, agenţia europeană subliniază faptul că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale.

EMA a precizat totodată că nu a identificat niciun factor de risc specific pentru vaccinul AstraZeneca, estimând că o explicaţie plauzibilă pentru cazurile rare de cheaguri sangvine ar putea fi un răspuns imun.

Totodată, Agenţia Europeană pentru Medicamente a estimat că formarea de cheaguri sangvine ar trebui listată ca un efect secundar „foarte rar” al vaccinului anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca.

Citește mai multe despre vaccinul AstraZeneca:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖