Raport EMA: 169 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală, la 34 de milioane de doze de AstraZeneca

Raport EMA: 169 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală, la 34 de milioane de doze de AstraZeneca

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, înregistrate până la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European.

Anunţil a fost făcut de Sabine Straus, preşedintele Comitetului de siguranţă sanitară din cadrul EMA

În pofida cazurilor foarte rare de tromboză venoasă cerebrală legate de administrarea vaccinului AstraZeneca, Agenţia Europeană pentru Medicamente a confirmat recomandarea sa privind utilizarea vaccinului la toţi adulţii, relatează Reuters.

ADVERTISING

EMA a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser.

Cu toate acestea, agenţia europeană subliniază faptul că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale.

La rândul său, directoarul executiv al EMA, Emer Cooke, a declarat că riscul de a muri din cauza COVID-19 este "mult mai mare" decât riscul de deces în urma efectelor secundare rare produse de vaccinul AstraZeneca.

ADVERTISING

"Este foarte important să folosim vaccinurile pe care le avem pentru a încerca să stopăm această pandemie", a mai spus ea.

Sabine Straus a precizat, la rândul său, că efectele secundare nu sunt neaşteptate, în condiţiile în care vaccinurile au fost administrate la scară largă.

"Ceea ce încercăm să facem este să oferim toate informaţiile disponibile atât în ceea ce priveşte beneficiile, cât şi riscurile", a mai spus Sabine Straus.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇