O femeie care a supraviețuit cancerului a fost pozitivă cu Covid timp de 335 de zile

O femeie care a supraviețuit cancerului a fost pozitivă cu Covid timp de 335 de zile

Cea mai lungă infecție cu Covid documentată până acum a ținut 335 de zile. E vorba despre o femeie de 47 de ani care a supraviețuit cancerului.

Femeia a fost spitalizată inițial cu COVID-19 la campusul Institutului Național de Sănătate din Bethesda, statul american Maryland, în primăvara anului 2020, arată IFL Science.

După 10 luni, aceasta încă ieșea pozitivă la testarea pentru SARS-CoV-2. A scăpat de infecție abia în aprilie, la 335 de zile după ce a fost testată prima oară. Aceasta a ieșit negativă de mai multe ori la testarea pentru COVID-19.

ADVERTISING

Inițial, medicii au crezut că erau rezultate fals-pozitive care detectează bucăți inofensive de virus rămase după ce infecția a fost eliminată, însă analize amănunțite au arătat că nu acesta era cazul și că femeia era infectată în continuare cu SARS-CoV-2.

Pacienta se vindecase cu trei ani în urmă de limfom. În urma tratamentului, însă, a rămas cu niveluri scăzute de celule B, cele care produc anticorpi, așa explicându-se infecția mult prelungită.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇