Mai puțin de 7.000 de persoane s-au vaccinat în ultima zi. Medic: Cei care vor muri în valul 4 de Covid sunt cei care spun că este o plandemie şi ne fac vânduţi

Mai puțin de 7.000 de persoane s-au vaccinat în ultima zi. Medic: Cei care vor muri în valul 4 de Covid sunt cei care spun că este o <i>plandemie</i> şi ne fac vânduţi

Managerul spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, Radu Crişan, susţine că o mare parte din cei care vor muri în valul patru Covid sau vor face forme grave ale bolii sunt cei care acum râd şi emit tot felul de teorii ale conspiraţiei.

Medicul Radu Crişan a declarat că unii români s-au vaccinat pentru a evita intrarea în carantină la revenirea în ţară, dar că nu acesta este motivul principalul pentru care oamenii ar trebui să se vaccineze.

”Şi România, dar şi întreaga lume este lovită acum de cel de-al patrulea val cu această nouă tulpină. Din păcate iar începem să rămânem fără locuri în spital pentru pacienţii cu Covid. Cei care vor muri în valul patru de Covid, cu varianta Delta în România sunt cei care acum comentează şi refuză vaccinarea, şi ne fac vânduţi şi spun că sunt hărţuiţi.

ADVERTISING

O mare parte din cei care vor muri sau vor face forme grave sunt cei care acum râd şi emit tot felul de teorii ale conspiraţiei. Sunt cei care protestează, îşi aruncă măştile şi spun că este o plandemie”, a declarat duminică medicul ieşean Radu Crişan.

Directorul spitalului de Pneumoftiziologie Radu Crişan consideră că vaccinarea este calea sigură pentru a reveni cu toţii la o viaţă normală.

Mai puțin de 7.000 de români au ales să se vaccineze cu prima doză în ultima zi

Între timp, campania de vaccinare merge tot greu. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 6.871 de persoane, dintre care 4.240 cu prima doză, iar 2.631 cu a doua doză.

ADVERTISING

În acelaşi interval de timp au fost raportate patru reacţii, două la Pfizer şi una la Johnson&Johnson. Alte 49 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză de la debutul campaniei este de 5.069.094, din care 4.925.236 cu schema completă.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇