La Timișoara s-au făcut alte zeci de locuri în spital pentru pacienții COVID: ”Facem apel la responsabilitatea oamenilor”

La Timișoara s-au făcut alte zeci de locuri în spital pentru pacienții COVID: ”Facem apel la responsabilitatea oamenilor”

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara a anunțat că, începând de joi, Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara a preluat primii pacienți cu COVID.

În unitatea sanitară sunt disponibile 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen. Însă vor putea fi preluați aici doar pacienții cu forme ușoare sau medii, pentru că nu există unitate de Terapie Intensivă.

ADVERTISING

Saloanele în care vor fi internați pacienții au între două și șase paturi și grup sanitar propriu.

Unitatea are linie de gardă permanentă și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara. Coordonatorul unității este doctorul Ovidiu Roșca, medic specialist de boli infecțioase.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Avem 48 de paturi în total, 12 la care avem și oxigen, și ne vor fi adresați pacienții de la Spitalul Victor Babeș după o prealabila evaluare a lor la Spitalul de Boli Infecțioase. Asta înseamnă că vom primi forme medii, dar nu severe, neavând anestezie-terapie intensivă.

Incercăm să degrevăm Spitalul Victor Babeș, să ușurăm situația de acolo, prin internarea pacienților cu formă medie de boală”, spune dr. Ovidiu Roșca, medic specialist boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

ADVERTISING

Managerul Spitalul Victor Babeș din Timișoara spune că acest lucru va degreva spitalul și că, dacă populația va respecta regulile, în 2-3 săptămâni ar trebui să nu mai existe supraaglomerare în unitatea sanitară.

“Este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două - trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanțare, de purtat masca și de igienă sanitară. Facem un apel, în continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înșine. Trebuie să fie alături de noi și să ne ajute să depășim acest moment dificil”, a declarat și prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș din Timișoara.

Joi, în Spitalul Victor Babeș din Timișoara erau internați 125 de pacienți.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=143585254125414&id=105282067955733

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇