Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Infectările cu coronavirus sunt de la petreceri. Nu avem transmitere de la școală

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Infectările cu coronavirus sunt de la petreceri. Nu avem transmitere de la școală

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, spune că noile infectări cu coronavirus provin de la petreceri, nu de la școală.

Totodată, afirmă medicul, există și cazuri de infectare în mijloacele de transport în comun.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara consideră că, dacă toată lumea ar fi responsabilă, putem ajunge foarte repede la 1.000 de cazuri pe zi.

ADVERTISING

„Dacă am fi toți responsabili și solidari, de la 4.000 de cazuri pe zi o să vedeți că scădem brusc la 1.000. De la aceste petreceri, chefuri, botezuri, nunți sunt aceste infecții, grupurile acestea de infecții. O parte din pacienți spun de transportul în comun, ne-au relatat de transportul în comun.

Foarte puțini pacienți, foarte puțini ne-au relatat de infectare de la copii, semn că, la noi, în Timișoara, cel puțin, nu avem transmitere de la școală, pe linie familială. În rest, uitați-vă în spațiul public, la aceste mari manifestări, acolo ne duc”, a declarat doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, citat de Timiș Online.

ADVERTISING

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 3.400 de noi cazuri de Covid, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 186.254.

În Timiș s-au înregistrat, marți, 66 de cazuri noi de Covid, iar numărul total este de 6.021.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇