Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: În ATI nu mai este niciun loc. Şi paturile din secţiile COVID sunt ocupate

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: În ATI nu mai este niciun loc. Şi paturile din secţiile COVID sunt ocupate

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a declarat, marţi, că în secţiile de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri pentru pacienţii depistaţi cu COVID-19 şi aflaţi în stare gravă.

Şi paturile din secţiile COVID sunt ocupate, urmând să se facă o reorganizare, pentru a se obţine alte 100 de paturi.

„Am avut o şedinţă la Curtea de Conturi cu tot ce înseamnă structură sanitară şi cu preşedintele CJAS, Victor Dumitraşcu, vom încerca, rapid, săptămâna aceasta, să transformăm Ortopedia de la Spitalul Judeţean Timişoara, să revenim la primul plan, din februarie, să facem 60 de locuri şi să preluăm de săptămâna viitoare Secţia de recuperare cardio-vasculară ca şi secţie a Spitalului Babeş.

Acolo mai câştigăm 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen. Practic, încercăm ca într-o săptămână, o săptămână şi jumătate, să mai câştigăm 100 de locuri. Totul se va reduce la responsabilitatea oamenilor şi îl citez acum pe domnul doctor Musta, lupta se dă în stradă, cu responsabilitatea noastră, a fiecăruia, şi în secţiile de Terapie Intensivă unde, în afară de un loc liber de patologie pediatrică, totul este plin”, a declarat Oancea.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara a atras atenţia că în ATI nu mai sunt locuri libere, cu excepţia a 4-5 în unitatea mobilă aflată la Spitalul Judeţean Timişoara.

În ATI nu mai este niciun loc, cred că mai sunt 4-5 locuri în Terapia – unitate mobilă de la Spitalul Judeţean. Spitalul Municipal era plin şi inclusiv la Lugoj, Terapia era plină. Locurile ce ţin de secţie, de patologia de COVID, forme moderate sau severe, în acest moment la Pneumologie avem trei locuri, nu ştiu exact câte la Infecţioase, deci suntem într-o dinamică, de la oră la oră.

Avem medicaţii antivirale şi urmează să primim în zilele următoare de la Ministerul Sănătăţii şi Remdesivir. Niciun pacient nu este defavorizat, în acest moment, din punct de vedere terapeutic”, a mai declarat medicul.

În judeţul Timiş, de la debutul pandemiei de coronavirus au fost depistate 4.380 de cazuri COVID-19, din care 82 în ultimele 24 de ore.