Tătaru, despre locurile la ATI în Bucureşti: Va trebui reanalizat tot ce înseamnă Terapie Intensivă

Tătaru, despre locurile la ATI în Bucureşti: Va trebui reanalizat tot ce înseamnă Terapie Intensivă

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, întrebat dacă sunt suficiente locuri în prezent la Terapie Intensivă în Bucureşti, că în acest moment sunt locuri, însă ar putea fi atinsă capacitatea maximă, de aceea trebuie reanalizată situaţia privind terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută.

„În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse, în contextul în care nu gestionăm bine şi această terapie intensivă. Asta înseamnă că vor trebui reanalizate tot ce înseamnă terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută pentru a putea gestiona cel mai bine fiecare caz în parte”, a afirmat marţi Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Acesta a anunţat că a făcut o evaluare la spitalele Ilfov, Colentina şi Witting pentru a readapta numărul de paturi pentru patologia suport COVID-19 şi pentru pacienţii infectaţi cu noul virus care au comorbităţi.

„Am făcut o evaluare la Spitalul Ilfov, Colentina şi Witting, precum şi Spitalul Victor Babeş. Pregătirea pentru sezonul de gripă. Evaluarea la cele trei spitale s-a făcut în vederea readaptării ca număr de paturi pentru patologia suport COVID şi mai ales pentru patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi COVID, precum şi pentru cele de boli infecţioase, în măsura în care vom avea concomitenţă şi gripă şi infecţii cu SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Colentina îşi readaptează capacitatea, tocmai pentru a aduce numărul de paturi şi pentru a trata comorbidităţile din infecţia SARS-CoV-2. Rămâne să se facă o reevaluare la tot ce înseamnă DSP Bucureşti pe structuri, inclusiv blocul operator”, a explicat Tătaru.

ADVERTISING

Colentina, spital suport COVID

Întrebat ce se întâmplă cu pacienţii non-COVID internaţi la Colentina, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Este un spital suport COVID, Colentina. Trebuie să tratăm acei pacienţi care sunt cu comorbidităţi COVID”.

„Ceilalţi sunt în spitalele de fază trei care pot fi trataţi în aceste spitale. Rămâne doar ca administratorul, managementul acelui spital, inclusiv directorul medical, să înţeleagă în acest moment că avem o patologie SARS-CoV-2 care trebuie tratată în spitalele de suport COVID. Dacă nu reuşim să tratăm sau să stopăm creşterea numărului de cazuri, atunci într-adevăr punem în pericol pacienţii ceilalţi care sunt non-COVID. Trebuie să înţelegem că fiecare dintre aceşti pacienţi COVID sau non-COVID au dreptul la viaţă”, a conchis Tătaru.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 139.612 marţi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 2.121 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, 403 fiind în Bucureşti. De asemenea, 73 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 608 pacienţi. Numărul deceselor şi cel al pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă sunt cele mai mari de la declanşarea pandemiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇