Petrecerile, o sursă de infecţie cu coronavirus

Petrecerile, o sursă de infecţie cu coronavirus

Numărul noilor infectări cu coronavirus e în creştere pretutindeni, inclusiv în Germania. Care este cauza? Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, avertizează faţă de pericolul pe care îl reprezintă petrecerile.

În Germania, cazurile de COVID-19 sunt în creştere. Un motiv îl reprezintă numărul mare de persoane care s-au întors deja din vacanţă, dat fiind că în unele landuri federale şcolile au reînceput. Dintre turiştii reveniţi în Germania, mai mulţi au fost testaţi pozitiv.

Un alt motiv îl prezintă petrecerile în grup mare.

Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, avertiza, duminică seară, faţă de acest pericol într-o intervenţie la postul public de televiziune ZDF.

„Asupra acestui aspect trebuie să ne concentrăm, pe lângă cel al vacanţelor”, a subliniat politicianul creştin-democrat.

Tot mai multe cazuri noi de COVID-19 în Germania. Autoritățile caută soluții ca să nu reînchidă şcolile

Întrebat dacă se vor impune noi restricţii suplimentare, Spahn a spus că nu consideră că trebuie revenit la lockdown, închizându-se, de pildă, din nou frizeriile sau magazinele. Ajunge respectarea măsurilor existente: purtarea măştii de protecţei şi distanţarea.

În Germania începe al doilea val. Vor fi mai mulți infectați, dar nu va exista un al doilea lockdown

Aproape o mie de persoane au protestat în Germania față de purtarea obligatorie a măştii

Ceea ce ar trebui, însă, luat în considerare, a mai spus ministrul german, e regulamentul privind întâlnirile în grup mare, respectiv petrecerile. El are, ce-i drept, înţelegere pentru oamenii care vor să petreacă o nuntă cu 100 sau 150 de persoane, dar dacă situaţia o cere ar trebui luate măsuri suplimentare – de la land la land. 

O nuntă cu peste 100 de invitați a fost întreruptă de polițiști, la Buzău. S-au dat amenzi usturătoare (Video)

Experţii în alertă

Institutul Robert Koch (RKI) a calificat situaţia din Germania, în raportul său de sâmbătă, drept „foarte îngrijorătoare” şi a apelat la întreaga populaţie pentru a frâna dinamica răspândirii virusului.

Întâlnirile în grup mare, mai ales în spaţii închise, ar trebui evitate, au solicitat experţii RKI. 

Citește și :

OMS le cere tinerilor să fie responsabili: Întrebaţi-vă dacă chiar este nevoie să mergeţi la petreceri

În Los Angeles cine dă petreceri în pandemie… rămâne fără apă și curent

Iată cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro