În Los Angeles cine dă petreceri în pandemie... rămâne fără apă și curent

În Los Angeles cine dă petreceri în pandemie... rămâne fără apă și curent
Imagini surprinse la o petrecere din Los Angeles, chiar în mijlocul pandemiei de coronavirus.

Autoritățile din Los Angeles pot cere oprirea apei și a energiei electrice la casele și întreprinderile care organizează evenimente la care participă multă lume.

Noua măsură îi vizează pe cei care au făcut acest lucru de mai multe ori, în contextul pandemiei, a precizat primarul Eric Garcetti, citat de CNN.

Trump spune că 99% din contaminările cu COVID-19 sunt ”inofensive”

Măsura ar trebui să îi împiedice pe oameni să mai țină petreceri sau evenimente cu mulți oameni pe viitor. Asta în contextul în care California este statul cu cele mai multe cazuri de coronavirus din SUA.

ADVERTISING

Peste 530.000 de persoane din California au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, peste 9.800 și-au pierdut viața.

Aproape 40% dintre cazuri au fost raportate în sau în jurul comitatului Los Angeles, conform autorităților locale.

Raport devastator. Au murit mai mulți americani de Covid-19 decât în 4 războaie la un loc (Infografice)

Așa că, începând de vineri, dacă Departamentul de Poliție din LA este anunțat de vreo petrecere, iar agenții care ajung la fața locului confirmă adunarea în număr mare, proprietatea respectivă va rămâne fără apă și curent electric timp de două zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Măsura nu vizează adunările mici și obișnuite din casele oamenilor. Sunt vizați oamenii hotărâţi să încalce legea, care reprezintă un pericol public și o amenințare la adresa sănătății.

Eric Garcetti, primarul LA

Oficialul a catalogat astfel de evenimente drept ”focare”, iar oamenii care participă la ele sunt ”super-răspânditori” ai coronavirusului.

Petrecerile, o problemă majoră

Petrecerile au devenit o mare problemă în Los Angeles. Aici au izbucnit cazurile de coronavirus, pentru că oamenii nu respectă măsurile de igienă când se distrează, spune guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

ADVERTISING

Coronavirus: Americanii nu mai au loc pentru cadavre. Au cumpărat frigidere pe roți

El puncta, la sfârșitul lui iulie, că SARS-CoV-2 urma să devină a doua cauză de deces în comitatul Los Angeles, după bolile cardiace.

Luni, o petrecere care avea loc la o vilă, la care au participat peste 100 de invitați, s-a transformat într-o baie de sânge. Cineva a deschis focul și a ucis o persoană. Alte patru au fost rănite.

Sunt 4 milioane de americani afectați de Covid, iar cifrele cresc amețitor: peste 70.000 de cazuri noi pe zi

Înainte de incidentul armat, elicoptere din Los Angeles au filmat oamenii care se distrau. Nimeni nu purta mască, iar distanța fizică era inexistentă între petrecăreți (foto articol).

Dr. Deborah Birx, coordonatoarea grupului de lucru privind pandemia de la Casa Albă, a declarat că statul California rămâne ”zonă roșie”, cu cel puțin 10% din testele pentru coronavirus fiind pozitive.

SUA au trecut de 150.000 de morți de coronavirus


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇