Raport devastator. Au murit mai mulți americani de Covid-19 decât în 4 războaie la un loc (Infografice)

Raport devastator. Au murit mai mulți americani de Covid-19 decât în 4 războaie la un loc (Infografice)

Peste 125.000 de oameni au murit de Covid-19 în SUA si peste 2,5 milioane de americani au fost infectați, ceea ce plasează Statele Unite ale Americii pe primul loc în topul țărilor din întreaga lume, raportat la numărul de cazuri confirmate de coronavirus.

Viața americanilor a fost afectată iremediabil de cea mai mare pandemie a ultimului secol. Pe măsură ce țara încearcă să se redeschidă, numărul de cazuri de Covid-19 a crescut din nou, afectând de această dată populația tânără, ce părea inițial ocolită de virus, scrie CNN.

Indiferent că vorbim despre impactul financiar, despre procente și, chiar mai tragic, despre numărul de vieți luate, raportul este devastator pentru SUA.

ADVERTISING

SUA, lider global la numărul de cazuri și decese

Rata deceselor este de două ori mai mare în SUA decât în Brazilia, țara aflată pe locul al doilea raportat la rata deceselor. Țara sud-americană a raportat peste 57.000 de decese, potrivit măsurătorilor John Hopkins University.

Liderii ambelor țări au continuat să minimalizeze impactul noului coronavirus.

Președintele Donald Trump a refuzat să poarte mască în public și a încurajat afacerile să-și reia activitatea, în ciuda avertismentelor care veneau din partea oficialilor din sănătate care avertizau ca deschiderile premature pot conduce la explozii ale numărului de cazuri, lucru care s-a și întâmplat.

ADVERTISING

Președintele brazilian Jair Bolsonaro spunea despre coronavirus că este ”o mică gripă” și susține ca o închidere economică ar fi mai gravă pentru țară decât pandemia însăși. Nici el nu a respectat reguli precum purtarea măștii sau păstrarea distanței sociale și a fost criticat pentru că ar fi raportat mai puține cazuri de coronavirus decât în realitate.

disproportion
Sursa: CNN.com

SUA au 4% din populația lumii, dar 25% din cazurile de coronavirus

În SUA sunt mai mulți oameni infectați, dar și decedați din cauza coronavirusului decât oriunde altundeva.

Aici, peste 1.000 de americani mor zilnic, din februarie și până acum, din cauza acestei boli. Până la sfârșitul lui mai, însă, datele arătau doar 900 de decese în medie pe zi.

ADVERTISING

Din toate acestea, 80% sunt la persoane peste 65 de ani. Și, totuși, dacă până nu demult tinerii sub 40 de ani reprezentau 4% din cazuri, astăzi cei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani reprezintă 18% din cazuri.

wars
Sursa: CNN.com

Potrivit CNN, au murit mai mulți americani de coronavirus decât în războaiele din Vietnam, Coreea, Irak și Afganistan la un loc.

  • În Vietnam au murit 58.000 de americani. Numărul deceselor de coronavirus în SUA este de 2,2 de ori mai mare.
  • În Coreea au murit 37.000 de americani. Numărul deceselor din cauza de coronavirus este 3,4 ori mai mare.
  • In Irak au murit 4.431 de americani. Numărul morților din cauza coronavirusului este 28 de ori mai mare.
  • În Afganistan au murit 2.445 de americani. Numărul deceselor în SUA din cauza Covid-19 este de 51 de ori mai mare.
  • De asemenea, au murit mai mulți oameni în patru luni de coronavirus decât în Primul Război Mondial, arata graficele CNN.

Pandemia afectează economia și nu se oprește aici

În tot acest timp, peste 47 de milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă pe continentul american, iar economia se confruntă cu cea mai mare criză din 2008 până acum.

GDP
Sursa: CNN.com

Din păcate, însă, răul nu a trecut încă, pentru că rata de noi infectări în SUA a crescut în ultima săptămână.

Doar în Florida au fost înregistrate 9.585 noi cazuri sâmbătă, o zi record de la începutul pandemiei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇