Aproape o mie de persoane au protestat în Germania față de purtarea obligatorie a măştii

Aproape o mie de persoane au protestat în Germania față de purtarea obligatorie a măştii

Circa o mie de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul oraşului german Hamburg pentru a protesta față de purtarea obligatorie a măştii ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Liderii acestui protest au susţinut că restricţiile antiepidemice instituite de guvernul de la Berlin ar încălca mai multe articole ale Constituţiei Germaniei, transmite DPA.

ADVERTISING

Cum participanţii la această manifestaţie nu purtau măşti, după o oră şi jumătate de la începerea ei poliţia le-a cerut organizatorilor să pună capăt protestului, întrucât erau încălcate regulile instituite pentru astfel de acţiuni.

Un mic număr de persoane au format o contramanifestaţie, îmbrăcate în negru şi purtând steagul mişcării radicale de stânga Antifa.

În acelaşi timp, în oraşul Magdeburg, din estul Germaniei, circa 250 de persoane s-au adunat la un protest de asemenea împotriva restricţiilor antiepidemice.

ADVERTISING

În paralel cu acest protest s-a desfăşurat un marş pentru ''solidaritate în Magdeburg'', care a insistat asupra diviziunilor sociale.

Co-organizatoarea acestui marş, Franka Kretschmer, a admis totuşi că, în pofida efectelor economice ale restricţiilor, oamenii sunt îndreptăţiţi să se teamă de coronavirus.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇