Încă 120 de noi locuri pentru bolnavii COVID-19, la Timişoara

Încă 120 de noi locuri pentru bolnavii COVID-19, la Timişoara

Până la jumătatea lunii noiembrie, la Timişoara vor fi disponibile încă 120 de locuri pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus. De asemenea, toate corturile de campanie montate în vara acestui an pe Stadionul CFR vor fi înlocuite cu 131 de construcţii modulare.

”Sistemul medical modular de izolare şi tratament care funcţionează ca secţie externă de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Dr. Victor Popescu Timişoara va intra într-o perioadă de reamenajare a facilităţii prin înlocuirea corturilor cu containere şi refacerea infrastructurii utilităţilor.

ADVERTISING

Această măsură este necesară pentru asigurarea confortului pacienţilor prin condiţii superioare de cazare dar şi efectuarea actului medical în condiţii optime pe perioada sezonului rece”, transmit reprezentanţii Spitalului Militar.

Cele 131 de containere vor avea spaţii de cazare, grupuri sanitare, holuri şi o zonă administrativă şi de cabinete medicale. Iar pe parcursul celor 30 de zile în care se vor monta aceste construcţii modulare şi se vor face racordurile la utilităţi, numărul de paturi pentru bolnavii cu COVID va scădea de la 50 la 30.

ADVERTISING

Potrivit reprezentanţilor DSP Timiş, miercuri dimineaţa, la Spitalul de Campanie de pe Stadionul CFR erau internaţi 23 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇