Cum se pregătesc restaurantele de iarnă: Idei pentru a putea funcţiona şi în sezonul rece

Cum se pregătesc restaurantele de iarnă: Idei pentru a putea funcţiona şi în sezonul rece

Restaurante şi baruri din întreaga lume încearcă să găsească soluţii pentru a putea funcţiona şi în sezonul rece, în contextul restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Deoarece rata de transmitere a virusului este mai mare în spaţiile închise decât în aer liber, fie că sunt obligaţi prin măsuri guvernamentale, fie că vor sa le ofere oamenilor această opţiune, proprietarii localurilor caută metode pentru a-şi putea servi clienţii afară, acum când temperaturile sunt în scădere în emisfera nordică.

ADVERTISING

Un restaurant din Boston, Massachusetts, de exemplu, a instalat afară un fel de igluuri cu pereţi transparenţi pentru grupuri, astfel încât oamenii să poată lua masa în oraş în timp ce respectă recomandările privind distanţarea socială.

„Sperăm că vor ajuta afacerea prin prelungirea sezonului teraselor. În acest moment este greu de spus dacă îmi voi recupera investiţia. Va depinde de vremea pe care o vom avea în această iarnă şi de cum se vor menţine. Dacă vor avea succes şi dacă vor rezista, le vom folosi şi anul viitor şi atunci poate că investiţia va merita”, a spus proprietara restaurantului, Kristin Canty, pentru BBC.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, igluurile s-au bucurat deja de succes în rândul clienţilor şi alţi proprietari de restaurante şi-au exprimat interesul faţă de ele.

Alte localuri au apelat la soluţii precum iurte sau corturi ori şi-au închis terasele cu panouri din plastic.

Un restaurant din Londra şi-a echipat terasa cu soluţii de încălzire pentru exterior şi cu pături şi a instalat panouri înalte, pentru ca spaţiul să ofere mai multă intimitate.

„Tot mai mulţi clienţi vor să stea afară dacă au această opţiune”, a spus John Scanlon, proprietarul restaurantului.

ADVERTISING

Un efect al acestei situaţii este creşterea considerabilă a cererii pentru soluţii de încăzire pentru exterior, spre nemulţumirea activiştilor de mediu, care atrag atenţia că acestea consumă prea multă energie. Ele sunt deja interzise în mai multe locuri din Europa şi SUA, dar unele oraşe se gândesc să permită din nou utilizarea lor, pentru a ajuta industria ospitalităţii.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇