Iohannis anunță că dacă spitalele nu mai fac față, pacienții cu Covid vor fi transferați în străinătate

Iohannis anunță că dacă spitalele nu mai fac față, pacienții cu Covid vor fi transferați în străinătate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că s-au purtat deja discuții cu autoritățile din alte state, astfel încât în situația în care spitalele din România nu vor face față, bolnavii de Covid să poată fi transferați în străinătate.

Șeful statului a subliniat că în momentul de față încă există locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, atât la Terapie Intensivă, cât și pentru cei care nu au forme grave.

ADVERTISING

”Am discutat această variantă cu ministrul Sănătății și chiar dacă în acest moment în România există spațiu și la Terapie Intensivă, dar și pentru bolnavii care nu au forme foarte grave, am inițiat deja contacte cu câteva state cu care avem relații speciale, sper să nu ajungem acolo, dar in extremis da, avem contacte și le vom valorifica”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Executivul Orban a adoptat joi noapte, printr-o hotărâre de guvern, deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Vineri a fost prima zi când depășim pragul de 10.000 de îmbolnăviri cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 10.260 de infecții noi, după procesarea a 38.389 de teste.

Prin urmare, România ajunge la un bilanț total de 287.062 de cazuri de coronavirus.

ADVERTISING

Vezi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇