Iohannis dă asigurări că noile restricții sunt bine gândite și discutate cu experți. Ce spune despre lockdown

Iohannis dă asigurări că noile restricții sunt bine gândite și discutate cu experți. Ce spune despre lockdown

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că noile restricții anunțate de autorități, care vor intra în vigoare luni, sunt măsuri bine gândite pentru a reduce semnificativ răspândirea COVID-19.

El a făcut apel la oameni să fie uniți și să respecte noile măsuri pentru a fi limitată răspândirea noului coronavirus.

”Pandemia este o îngrijorare din ce în ce mai mare, ați văzut datele, am trecut de 10 mii de cazuri. Am prevăzut această situație încă de aseară și am decis noi măsuri bine gândite, ferme, care vor fi aplicate de luni.

ADVERTISING

Măsurile sunt gândite pentru a reduce semnificativ răspândirea virusului. Sunt măsuri care ne afectează pe toți, dar trebuie să fim uniți, să fim o echipă și în final să trecem cu bine peste pandemie”, a spus Iohannis.

Președintele a dat asigurări că noile măsuri au fost discutate cu experți și specialiști, înainte de a fi anunțate. Seful statului a precizat că efectele lor se vor vedea abia peste 2-3 săptămâni.

”Multe din măsuri au fost așteptate, pot să vă asigur că au fost discutate cu specialiști, așteptăm primele rezultate peste 2-3 săpămâni. Toate măsurile sunt măsuri care necesită timp lung pentru a produce rezultate”, a explicat Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Intrăm în lockdown?

Șeful statului consideră că noile măsuri sunt destul de ferme, astfel încât să se poate evita un lockdown după alegeri.

Eu cred că măsurile sunt destul de ferme ca să ne permită și să avem campanie, alegeri în siguranță, să continuăm după alegeri fără să intrăm într-o fază de lockdown.

Am constatat că numărul de bolnavi a crescut semnificativ, am ajuns la peste 10 mii. Măsurile care au fost luate, măsuri bune, nu au fost suficiente. De aceea au fost inițiate noi măsuri mai ferme, care vor fi aplicate peste tot și vor contribui la încetinirea pandemiei.”, a mai spus Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Executivul Orban a adoptat joi noapte, printr-o hotărâre de guvern, deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Vineri a fost prima zi când depășim pragul de 10.000 de îmbolnăviri cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 10.260 de infecții noi, după procesarea a 38.389 de teste.

Prin urmare, România ajunge la un bilanț total de 287.062 de cazuri de coronavirus.

Vezi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇