INSP a actualizat lista țărilor din ”zona galbenă”, pentru care se cere carantină de 14 zile

INSP a actualizat lista țărilor din ”zona galbenă”, pentru care se cere carantină de 14 zile

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cuprinse în aşa-numita ”zonă galbenă”, iar toate persoanele care vin din acestea trebuie să stea 14 zile în izolare.

INSP a stabilit lista ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Lista, care intră în vigoare luni, ora 0.00, cuprinde 41 de state.

Țările cu cei mai mulți români prezente pe această listă sunt Statele Unite, Moldova și Israel, în timp ce Rusia și Serbia au fost scoase de pe listă.

ADVERTISING

”Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”, a transmis INSP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lista anterioară, stabilită pe 25 iulie, cuprindea 44 de ţări.

Citește și: Cehia include România pe lista roșie a țărilor cu risc mare de infectare cu noul coronavirus: Trebuie să te testezi pe banii tăi după ce te cazezi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇