Începe o nouă etapă de programări pentru vaccin. Platforma nu va funcționa în această seară

Începe o nouă etapă de programări pentru vaccin. Platforma nu va funcționa în această seară

Persoanele care se încadrează în prima și a doua etapă se vor putea programa și mai departe de 1 martie începând de miercuri, de la ora 22:00. Anunțul vine după ce s-au ocupat toate locurile disponibile zilele de până la data de 1 martie.

Și totuși, în zilele viitoare vor fi create și noi locuri, pentru cei care vor să se vaccineze în februarie.

”Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie”, se arată într-un comunicat Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Platforma nu va funcționa în primele ore

În acest sens, platforma nu va fi operațională pentru o perioadă de timp, în această seară, începând cu ora 22:00.

”Conform solicitării Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), începând cu orele 22:00 se va realiza un update al platformei de înscriere și programare. Aceasta va permite și alocarea de noi locuri de programare de la 1 martie 2021, potrivit calendarului stabilit de CNCAV în colaborare cu INSP și direcțiile de sănătate publică.

Pe timpul operațiunii se vor realiza și sincronizări cu Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), motiv pentru care există posibilitatea apariției unor întârzieri în accesarea platformei. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, scrie pe platformă.

ADVERTISING

A fost atinsă capacitatea maximă de programare

”Ca urmare a interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximăde programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare”, informează CNCAV.

”Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului.

ADVERTISING

Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

Datele raportate sunt în dinamică și există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situația să fie diferită.

Peste 38.000 de doze administrate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost administrate 38.338 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, dintre care 3.192 de români au primit a doua doză, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor

Potrivit datelor, începând din 27 decembrie 2020 au fost administrate în România 308.384 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech. Dintre acestea, 296.756 persoane au fost vaccinate cu prima doză și 5.814 persoane au fost vaccinate cu două doze.

Au fost înregistrate 57 reacții comune și minore în ultimele 24 de ore, dincare 10 reacții de tip local și 47 reacții generale, în timp ce o reacție este în curs de investigare.

În total, din 27 decembrie 2020 până acum au avut loc 928 reacții comune și minore, dincare: 327 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 601 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇