HG cu noile restricții pentru a limita răspândirea COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial

HG cu noile restricții pentru a limita răspândirea COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea care prevede noi măsuri de limitare a pandemiei, de la 1 august, a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

Este vorba despre ”Hotărârea pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Ce prevede HG:

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Masca devine obligatorie în spaţiile publice, chiar dacă este vorba de spaţii în aer liber, dacă Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau o decizie în acest sens.

Multe dintre judeţe au anunţat deja o astfel de măsură aplicabilă de sâmbătă.

Iată Lista actualizată cu județele unde este obligatoriu să porți mască sanitară și în aer liber

De asemenea, terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, vineri seară, la Digi24, că CNSU se va reuni online pentru a decide zonele în care terasele, cluburile şi alte localuri vor fi închise la ora 23.00.