Guvernul a alocat 242 de milioane de lei pentru achiziţia de medicamente pentru pacienţii cu COVID-19

Guvernul a alocat 242 de milioane de lei pentru achiziţia de medicamente pentru pacienţii cu COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că Guvernul a alocat bani pentru medicamentele bolnavilor de COVID-19, iar noile posturi create la DSP și ambulanțe au fost extinse pentru încă 6 luni.

“În şedinţa de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat pentru Ministerul Sănătăţii alocarea a 242 de milioane de lei, din fondul de rezervă,  pentru achiziţia de medicamente necesare tratamentului pacienţilor infectaţi cu COVID-19”, a declarat Vlad Voiculescu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

ADVERTISING

El a mai anunţat că au fost prelungite angajările făcute pentru combaterea pandemiei la DSP și ambulanțe.

“De asemenea, au fost prelungite cu şase luni  angajările făcute pentru cele 2.000 de posturi suplimentare care au fost necesare anul trecut pentru Direcţiile de Sănătate Publică, respectiv pentru ambulanţe. Este absolut necesar şi îmbucurător că aceşti oameni pot rămâne în sistemul de sănătate şi pot ajuta în continuare la combaterea pandemiei COVID-19”, a mai transmis Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai transmis că, în aprilie, România va primi 500.000 de doze de vaccin pe săptămână, iar în iunie, 800.000 de doze de vaccin pe săptămână.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇