Sindicaliştii susțin că datele privind vaccinarea lucrătorilor din Sănătate au fost trucate: Doar 45% s-au imunizat, nu 90%

Sindicaliştii susțin că datele privind vaccinarea lucrătorilor din Sănătate au fost trucate: Doar 45% s-au imunizat, nu 90%

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Florin Cîţu în care îi reproşează că instituţiile din subordinea acestuia au trucat datele, afirmând că peste 90% din lucrătorii din sănătate s-au vaccinat, în condiţiile în care datele arată că numai 45% dintre aceştia au făcut-o.

“V-am solicitat elaborarea unei campanii adecvate de informare a salariaţilor din sănătate în privinţa vaccinării, astfel încât să creştem ponderea lucrătorilor vaccinaţi. În loc de dialog şi măsuri eficiente aţi preferat să trucaţi datele, instituţiile din subordinea dvs. directă afirmând că sunt vaccinaţi peste 90% dintre lucrătorii din sănătate.

ADVERTISING

Datele arată că ponderea lucrătorilor din sănătate vaccinaţi nu depăşeşte 45%. Problema vaccinării lucrătorilor din sănătate aţi aruncat-o, alături de alte probleme legate de vaccinare (cum ar fi plata celor care participăm la vaccinare), în zona disputei politice (existentă între dumneavoastră şi ministrul sănătăţii) pentru controlul resurselor din sănătate.

Din rândul celor nevaccinaţi se vor ivi noile victime ale luptei împotriva acestei pandemii, responsabilitatea aparţinând în întregime guvernului pe care-l conduceţi”, se menţionează în scrisoarea deschisă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cîțu, acuzat de ”maximă indiferență”

De asemenea, federația îl acuză pe premier că a dat dovadă de “maximă indiferenţă” faţă de soarta cadrelor medicale și afirmă că personalul medical lucrează în acelaşi condiţii inadecvate de peste un an de zile.

Aţi dat dovadă de maximă indiferenţă faţă de soarta noastră. O atitudine fără precedent în ultimii 30 de ani şi în toată Uniunea Europeană. Entuziasmul inadecvat faţă de rezultatele vaccinării v-a făcut să credeţi că pandemia COVID-19 s-a terminat.

Din nefericire pentru noi şi pentru restul cetăţenilor, am intrat în al treilea val al pandemiei. Dumneavoastră rostind vorbe fără sens, noi lucrând în acelaşi condiţii inadecvate de peste un an de zile. Acum v-aţi amintit că aveţi nevoie de noi, profesioniştii din sănătate?!”, se mai arată în scrisoarea deschisă a Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”.

ADVERTISING

Aceasta precizează că a cerut standarde privind durata de utilizare a echipamentelor individuale de protecţie.

“V-am solicitat standarde privind durata de utilizare a echipamentelor individuale de protecţie. Acum intrăm în al treilea val al pandemiei fără a le avea, fiind obligaţi în continuare să lucrăm până la 12 ore în acelaşi echipament individual de protecţie”, a precizat sursa citată.

”Valul 3 al pandemiei vă găsește, iarăși, nepregătiți”

Federaţia mai afirmă că a cerut elaborarea unui normativ de personal adecvat tratamentului pacienţilor COVID-19 şi includerea COVID-19 ca boală profesională pentru lucrătorii din sănătate.

“V-am solicitat elaborarea unui normativ de personal adecvat tratamentului pacienţilor COVID-19. Aţi fost prea preocupat de împărţirea posturilor şi a puterii în cadrul Alianţei pentru a avea timp să discutaţi această problemă, să ascultaţi şi să implementaţi soluţiile pe care le-am propus. Acum constataţi că al treilea val al pandemiei vă găseşte, iarăşi, nepregătiţi.

V-am cerut includerea COVID-19 ca boală profesională pentru lucrătorii din sănătate. Deşi incidenţa îmbolnăvirilor şi deceselor profesioniştilor din sănătate din cauza COVID-19 justifică pe deplin această măsură, nu v-a interesat nici măcar s-o discutaţi. V-am indicat necesitatea limitării răspunderii profesionale la condiţiile create de ”noua normalitate”.

Deoarece aţi refuzat dialogul şi aţi dovedit insensibilitate faţă de aceste probleme, ne desfăşurăm în continuare activitatea asumându-ne de unii singuri toate riscurile”, a mai transmis Federaţia “Solidaritatea Sanitară”.

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” îl asigură pe premier că personalul din sănătate va fi în continuare la locurile de muncă pentru că aceasta este menirea sa.

✍????Scrisoare deschisă adresată premierului României, Florin Cîţu!V-ați amintit că aveți nevoie de noi, profesioniștii...

Posted by Federația “Solidaritatea Sanitară” din România on Thursday, March 18, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇