Eroare a unui angajat de la Ministerul Sănătății. A trimis spitalelor o somație greșită prin care le anunța că AZI trebuie încheiată prima etapă a vaccinării

Eroare a unui angajat de la Ministerul Sănătății. A trimis spitalelor o somație greșită prin care le anunța că AZI trebuie încheiată prima etapă a vaccinării

Un angajat al Ministerului Sănătății a trimis spitalelor o somație greșită prin care le anunța că vineri, la ora 20:00, trebuie încheiată prima etapă a vaccinării.

Ulterior, după câteva ore, ministerul a trimis o rectificare, în care preciza că până astăzi trebuie să se încheie doar programările în vederea vaccinării personalului medical.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, la Digi24, că a sesizat această greșeală și la ședința zilnică cu reprezentanții centrelor de vaccinare din județe a atras atenția că este vorba de o eroare.

Totodată, el a precizat că, deși programările pentru prima etapă se încheie, asta nu înseamnă că nu se mai pot face și după această dată.

Și Ministerul Sănătății a anunțat că angajații din sănătate și din serviciile sociale, cuprinși în prima etapă de vaccinare, se vor putea imuniza și după începerea celei de-a doua etape.

”Ministerul Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din Etapa 1. În acest fel vom putea demara mai devreme Etapa 2, când vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile esențiale.

Fără griji: chiar și după ce a doua etapă va fi demarată, lucrătorii din Etapa 1 se vor putea vaccina în continuare”, a transmis Ministerul Sănătății.

⚠️ Ministerul Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din...

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Friday, January 8, 2021

Conform ultimei informări a CNCAV,  numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) era, joi, de 76.400.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!