Înființarea centrelor de vaccinare contra COVID-19 va fi simplificată

Înființarea centrelor de vaccinare contra COVID-19 va fi simplificată

Procedura de autorizare şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19 vor fi simplificate, a anunțat, joi, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Într-o videconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, aceasta a precizat că Ministerul Sănătăţii lucrează la modificarea Ordinul comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19.

”Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătăţii reprezentanţilor DSP, citat într-un comunicat de presă.   

ADVERTISING

Potrivit documentului, direcţiile de sănătate publică judeţene sau a Municipiului Bucureşti vor aviza temporar funcţionarea  centrelor de vaccinare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii privind respectarea condiţiilor prevăzute în norme.   

Pentru schimbarea destinaţiei spaţiului în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deţinătorului/ administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.  

ADVERTISING

Ministerul Sănătăţii a mai solicitat direcţiilor de sănătate publică să dispună ca, în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât aceastea să funcţioneze în parametrii legali.   Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcţionare, respectarea circuitelor, dotarea spaţiilor şi kit-urile de vaccinare. 

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇