De ce să adormi în 5 minute e un semn rău

De ce să adormi în 5 minute e un semn rău

Dacă pui capul pe pernă și adormi aproape instantaneu, probabil te consideri un om fericit. Iar cei din jur, cărora le ia mai bine de jumătate de oră să pună pleoapă pe pleoapă, te invidiază.

În realitate, însă, să adormi în 5 minute după ce te așezi în pat nu e deloc un semn bun, avertizează un expert în somn.

La fel stau lucrurile și dacă îți ia mai mult de 20 de minute să adormi, avertizează dr. Sophie Bostock, un specialist britanic în somn supranumit și „The Sleep Scientist”.

Dacă adormiți imediat ce capul atinge perna, acesta este foarte des un semn de lipsă de somn. Dacă adormiți în cinci minute de când v-ați băgat în pat, sunt șanse să aveți nevoie de mai mult somn”, explică specialistul.

Dr. Bostock, care are un doctorat în psihologia sănătății la University College London, explică faptul că normal este să adormim în până la 20 de minute după ce ne-am urcat în pat.

ADVERTISING

Orice de la 15 la 20 de minute pentru a adormi este cu adevărat normal, dar dacă durează în mod regulat mai mult de o jumătate de oră, ar trebui să vă uitați la obiceiurile de somn”, avertizează aceasta.

Poate par doar niște numere aparent fără importanță, dar, în realitate, a adormi prea devreme sau prea târziu indică niște probleme. A adormi în mod constant târziu, peste cele 20 de minute, duce la oboseală și chiar extenuare, în final creându-se un ciclu pe care trebuie să îl rupem, explică expertul, conform Daily Mail.

ADVERTISING

În timp ce adulții au nevoie de șapte - nouă ore de somn, copiilor li se recomandă între nouă - 13 ore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇