De ce în Israel, unde a fost vaccinată majoritatea populației cu 2 doze, a explodat numărul cazurilor de Covid? Ro Vaccinare explică

De ce în Israel, unde a fost vaccinată majoritatea populației cu 2 doze, a explodat numărul cazurilor de Covid? Ro Vaccinare explică

Experții din sănătate explică de ce în Israel, țară care a vaccinat majoritatea populației cu două doze de vaccin, a explodat numărul cazurilor de Covid, ajungând chiar și la 22.000 de infectări pe zi.

Astfel, spun ei, după ce a imunizat peste 60% din populație, Israelul a renunțat la toate restricțiile, inclusiv la masca de protecție. Imediat după această măsură, varianta Delta a devenit dominantă și a afectat vârstnicii care cei mai mulți erau vaccinați de peste 6 luni.

”Israel a fost printre primele țări care au atins rata de vaccinare de peste 60%, având în vedere că au dispus de la început de doze suficiente de vaccin. Ca atare, au decis renunțarea la toate restricțiile, inclusiv masca în spațiile închise (din vară), înainte ca varianta delta să devină dominantă.

Creșterea numărului de cazuri se explică prin faptul că varianta delta a devenit rapid dominantă, inclusiv în Israel, (varianta delta este înalt transmisibilă și eludează parțial răspunsul imun după boală sau după vaccinare) într-o perioadă fără restricții, la o populație în care vârstnicii erau majoritatea vaccinați de peste 6 luni”, transmit experții pe pagina Ro Vaccinare.

Aceștia țin să precizeze că o rată de acoperire vaccinală de 60% nu este considerată suficientă pentru a limita răspândirea variantei Delta.

Israelul testează foarte mult

Totodată, numărul mare de cazuri din Israel este pus și pe seama testelor efecuate, care sunt în număr foarte mare.

”Suplimentar, o rată de acoperire vaccinală de 60% nu este considerată suficientă pentru a limita răspândirea variantei Delta. În plus, în Israel a crescut semnificativ capacitatea de testare, mult peste ce se testa în valul 3, astfel încât se identifică multe infecții asimptomatice. Politica este de a depista cât mai multe cazuri pentru a fi izolate și pentru a limita astfel transmiterea”, subliniază cei de la Ro Vaccinare.

Astfel, experții atrag atenția că o rată de vaccinare de 80 - 90% este necesară pentru a limita circulația variantei Delta.

Ei dau exemplul Danemarcei, care a menținut restricțiile pe timpul verii, a testat foarte mult și a ajuns la o acoperire vaccinală de peste 80%.

”În contextul răspândirii variantei virale delta, se estimează o rată de vaccinare între 80 - 90%, necesară pentru a limita circulația acestei variante virale, ceea ce în Israel nu este cazul acum.

Un exemplu elocvent este Danemarca. Au menținut restricțiile și pe perioada verii, au testat mult și au identificat cazurile, au accelerat vaccinarea și au ajuns la peste 80% acoperire, iar acum au renunțat la restricții, fără să se înregistreze o creștere a cazurilor”, conchid experții de la Ro Vaccinare.

Israelul a început deja administrarea celei de a treia doze de vaccin și se pregătește pentru a patra.

De precizat este însă că Israelul, deși înregistrează un număr mare de cazuri, are foarte puține decese graţie ratei mari de vaccinare.

„Am văzut că în Israel i-au vaccinat pe majoritatea cu 2 doze. Au explodat cazurile, câte 22.000 pe zi. Care este...

Publicată de RO Vaccinare pe Joi, 23 septembrie 2021

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro: