Cum te îngrașă statul noaptea pe telefon

Cum te îngrașă statul noaptea pe telefon

Folosirea telefonului pe timpul nopții dereglează ceasul biologic al organismului, iar urmarea este îngrășarea, e concluzia unui studiu recent.

„Ciclurile noastre de somn-trezire, vigilența, starea de spirit, nivelurile de activitate, temperatura corpului și apetitul fluctuează pe parcursul fiecărei zile, sub controlul așa-numitului „ceas principal” din creier”, a declarat pentru Newsweek Becky Conway-Campbell, cercetător la Bristol Medical School de la Universitatea Bristol din Marea Britanie.

O simplă călătorie și schimbarea fusului orar ne pot deregla ritmul circadian.

ADVERTISING

La fel se întâmplă însă și dacă ne expunem la lumină artificială atunci când organismul nostru ar trebui să fie în stare de repaos. Eliberarea cortizolului, în contextul luminii artificiale, vine cu senzația de foame.

Iar de aici până la a ne împlini nevoia de a mânca nu e decât un pas, care, cel mai adesea, e făcut. Iar de aici și surplusul de greutate. Cu cât mai multe seri petrecute în compania telefonului mobil, cu atât mai multe kilograme câștigate, au concluzionat oamenii de știință care au investigat fenomenul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇