Cele mai multe centre AstraZeneca vor avea de sâmbătă vaccin de la Pfizer

Cele mai multe centre AstraZeneca vor avea de sâmbătă vaccin de la Pfizer

Majoritatea centrelor AstraZeneca din țară vor trece pe vaccin Pfizer începând de sâmbătă, 8 mai, a anunțat astăzi Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România.

Astfel, în următoarea perioadă, în fiecare județ va mai rămâne doar un centru de vaccinare cu ser de la AstraZeneca, ”preferabil în orașe, în municipii”, a mai spus Ghorghiță în cadrul conferinței de presă în care s-a anunțat programul și activitățile organizate cu ocazia Maratonului de Vaccinare din București, în perioada 7-9 mai.

Conferință de presă

Conferință de presă susținută de președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și rectorul Universității de Medicină și Farmacie „CAROL DAVILA” București, Viorel Jinga#ValeriuGheorghita #ViorelJinga #CNCAV #RoVaccinare

Publicată de RO Vaccinare pe Miercuri, 5 mai 2021

”Foarte probabil ca majoritatea centrelor de vacinare AstraZeneca vor avea alocat de sâmbătă vaccin de la Pfizer unde avem un numar suficient de doze pentru a acoperi necesarul din aceste centre.

ADVERTISING

Urmează ca mâine să primim de la DSP care sunt centrele cu vaccin AstraZeneca care vor rămâne în activitate, în fiecare județ în funcție de adresabilitate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că în fiecare judeţ va rămâne cel puţin un centru cu vaccin de la AstraZeneca pentru a se asigura rapelul. 

”În toate centrele in care s-a inceput vaccinarea cu AstraZeneca, ea va continua pentru a se asigura rapelul.

În fiecare județ va rămâne un centru pentru vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în orașe, în municipii, pentru a da posibilitatea celor care doresc să se vaccineze cu acest vaccin să se poată vaccina”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇