Cea mai mare tranşă de vaccin AstraZeneca a intrat în ţară, pe la Nădlac

Cea mai mare tranşă de vaccin AstraZeneca a intrat în ţară, pe la Nădlac

Cea mai mare tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca), de 643.200 de doze, a sosit luni seara, în ţară.

”România va primi cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 doze de vaccin.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acestea vor ajunge mâine (marţi - n.red.) la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.   

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.”, anunţa de dimineaţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Ulterior, pagina de Facebook Ro-Vaccinare a venit cu o actualizare:

"Cea mai mare tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) a sosit în România!✅ În această seară, în jurul orelor 20:20, au intrat în țară 643.200 de doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca), prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.✅

Vă puteți vaccina fără programare în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria, în funcție de locurile disponibile, și în cadrul evenimentelor tip Maraton sau în centrele Drive-Thru".

🐧🇷🇴 Cea mai mare tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) a sosit în România!✅ În această seară, în jurul orelor...

Publicată de RO Vaccinare pe Luni, 3 mai 2021

Până luni, ţara noastră recepţionase 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 591.881 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.  

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.    

Marți, 4 mai, începe în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naționale maratonul de vaccinare, care constă în imunizări care se fac non-stop până pe 11 mai.

Şi tot de marţi, peste 3.000 de medici de familie încep vaccinarea, cu serul Johnson & Johnson


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!