Medicul Gheorghița anunţă că 75% din personalul medical s-a vaccinat deja. La finalul lunii, se va ajunge la 89%

Medicul Gheorghița anunţă că 75% din personalul medical s-a vaccinat deja. La finalul lunii, se va ajunge la 89%

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, a oferit, marți, detalii despre situaţia actuală din România.

Medicul a precizat că „până pe 19 ianuarie sunt vaccinate 196.734 de persoane din etapa I, adică 75% din numărul persoanelor eligibile, la care mai sunt programate încă 27.577 de persoane până pe 31 ianuarie, adică un procent de 89% dintre cei eligibili din etapa I”.

ADVERTISING

Gheorghiță a adăugat că, pentru etapa a II-a, există în total 659 de centre de vaccinare - 933 de cabinete/puncte de vaccinare.

Dintre acestea, pentru categoriile de persoane din etapa a II-a, "avem 299 de centre, totalizăm 487 de fluxuri/puncte de vaccinare, iar restul (de centre) continuă pentru finalizarea etapei I", a punctat specialistul.

Bilanțul vaccinărilor până în prezent

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național a făcut și un bilanț al persoanelor vaccinate până în prezent de la începutul campaniei începute pe 27 decembrie.

ADVERTISING

"Numărul total de doze administrate de la data de 27 decembrie este de 235.239, dintre care sunt 233.288 de persoane vaccinate cu prima doză, respectiv 1.951 persoane vaccinate cu doza unu şi doza de rapel", a spus el.

În ultimele 24 de ore, a mai spus el, au fost vaccinate 30.237 de persoane, dintre care 29.162 de persoane erau vaccinate cu prima doză şi 1.075 de persoane erau vaccinate cu doza de rapel. 

S-au înregistrat 809 reacţii comune şi minore, dar nu reacţii adverse severe.  

RO Vaccinare-Conferință de presă susținută de președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță

RO Vaccinare-Conferință de presă susținută de președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu GheorghițăParticipă secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV Andrei Baciu, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, și doctorul Călin Alexandru, Departamentul pentru Situații de Urgență

Posted by Guvernul României on Tuesday, January 19, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇