Cei care se vaccinează cu Pfizer au mai mulți anticorpi decât pacienții care au trecut prin boală

Cei care se vaccinează cu Pfizer au mai mulți anticorpi decât pacienții care au trecut prin boală

Cei care au primit și a doua doză de vaccin împotriva COVID produs de Phizer au dezvoltat de 6 până la 20 de ori mai mulți anticorpi decât după prima doză.

Acestea sunt cifre preliminare făcute publice de Sheba Medical Center, din Tel Hashomer, după ce au fost testați 102 dintre angajații spitalului care primeseră ambele doze de vaccin, potrivit Jerusalem Post.

Ba chiar unii aveau mai multi anticorpi decât pacienții care se vindecaseră după o fază grea a bolii.

ADVERTISING

”Rezultatele studiului confirmă datele oferite de Pfizer, iar pe alocuri arată chiar cifre mai bune. Mă aștept ca și în cazul celorlalți angajați să vedem date similare. Clar există motive de optimism”, a declarat profesorul Gili Regev-Yochay, director al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Sheba.

Aceste cifre ar însemna că Israelul ar trebui să vadă curând o scădere a numărului de cazuri de COVID, pe măsura ce tot mai mulți cetățeni și-au făcut deja a doua doză de vaccin.

ADVERTISING

Doar doi dintre cei testați nu au dezvoltat sau au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi. Unul dintre ei e imuno-compromis, a explicat Regev-Yochay. Pentru a doua persoană nu există încă o explicație medicală.

Studiul s-a concentrat pe identificarea anticorpilor IgG, care arată dacă organismul a căpătat sau nu imunitate. Nu e vizată aici însă și stabilirea perioadei în care imunitatea rezistă și nici dacă o persoană vaccinată mai poate fi purtător al virusului.

ADVERTISING

Regev-Yochay a spus că, din informațiile din prezent, se pare totuși că cei vaccinați nu mai pot transmite virusul.

Israelul nu a inclus pe lista de vaccinare pacienții care au trecut prin boală. Dacă se va demonstra că vaccinul îmbunătățește imunitatea în fața Sars-CoV-2, atunci va fi organizată o fază 2 a campaniei, pentru aceștia.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇