Israelul îi va vaccina anti-Covid pe toți prizonierii din închisori, inclusiv pe palestinieni

Autorităţile israeliene au anunţat că vor începe vaccinarea tuturor persoanelor încarcerate, inclusiv a palestinienilor aflaţi în închisori, informează The Guardian.

Anunţul vine după apeluri ale organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, ale oficialilor palestinieni şi procurorului general Avichai Mandelblit.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Peste două milioane de israelieni au făcut până acum cel puţin o doză a vaccinului anti-Covid-19., ritm considerat cel mai rapid din lume. Însă ţara a devenit ţinta criticilor după ce ministrul Amir Ohana a afirmat că prizonierii palestinieni vor fi ultimii vaccinaţi.

Procurorul general Avichai Mandelblit i-a scris lui Ohana, criticându-l pentru afirmaţia cu privire la palestinieni.

Ce ştie Israelul să facă mai bine decât Uniunea Europeană în campania de vaccinare împotriva COVID 19

Organizaţii de apărare a drepturilor omului, inclusiv Amnesty International, au făcut un apel public pentru ca Israelul să îi vaccineze pe cei aproxiamtiv 4.400 de palestinieni încarceraţi în închisorile sale.

Ministrul israelian al Sănătăţii, Yuli Edelstein, a anunţat săptămâna trecută că zilele următoare primele doze de vaccin vor ajunge la închisori.

Aproximativ 250 de palestinieni din închisorile israeliene au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.