Bilanț Covid: Avem sub 2.000 de cazuri noi, dar Rafila se aşteaptă la 5.000 mâine

Bilanț Covid: Avem sub 2.000 de cazuri noi, dar Rafila se aşteaptă la 5.000 mâine

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.951 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 12 mai multe față de ziua anterioară, transmit autoritățile.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că în România există în continuare transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, el considerând că marţi numărul de cazuri noi va fi de aproximativ 5.000.

"Probabil că mâine o să fie în jur de 5.000 de cazuri, dar este în continuare în atenţia noastră, pentru că 5.000 de cazuri pe zi sau 3.000 de cazuri pe zi înseamnă transmitere comunitară.

ADVERTISING

Evoluţia nu putem să o ştim. Noi am ajuns la o rată de reproducere mai mare de unu şi, din cauza asta, toate elementele legate de diagnostic, evaluarea pacienţilor atât la medicii de familie, cât şi în ambulatoriile pe care le-am pus la punct şi, bineînţeles, în spitale rămâne deschisă.

Mai mult, testarea în centrele deschise în Bucureşti rămâne accesibilă. Ne dorim să nu pierdem în niciun fel controlul şi, dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în ceea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical”, a afirmat ministrul Sănătăţii, luni, la Ploieşti.

ADVERTISING

Dintre cazurile depistate azi, 227 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Untitled-8

În ultimele 24 de ore au fost efectuate doar 5.445 teste RT-PCR și 12.270 de teste rapide antigenice.

Rata de pozitivare este de 11%.

În spitale mai sunt internați 2.847 de bolnavi de COVID-19, cu 94 mai mult ca ieri.

De asemenea, la ATI sunt internate 400 de persoane, cu 6 mai mult ca duminică.

Dintre cei de la Terapie Intensivă, 349 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 218 sunt minori, 216 fiind în secții, cu 12 mai mult decât erau duminică și doi la ATI, cu doi mai puțin decat erau ieri.

ADVERTISING

Până astăzi, 64.913 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat în România, arată bilanțul oficial al autorităților.

Au fost raportate și opt decese (5 bărbați și 3 femei), dintre care două anterioare intervalului de referință. Toți cei decedați aveau comorbidități, iar cinci din opt nu erau vaccinați.

Un deces a fost la categoria de vârstă 60-69 de ani, trei la categoria de vârstă 70-79 de ani și 4 peste 80 de ani, transmite Ministerul Sănătății.

Raportul integral:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇