A patra doză de vaccin Pfizer reduce cu 78% rata mortalităţii Covid (Studiu)

A patra doză de vaccin Pfizer reduce cu 78% rata mortalităţii Covid (Studiu)

A patra doză de vaccin antiCovid produs de Pfizer reduce cu circa 80% riscul de deces în urma infectării, potrivit unui studiu israelian efectuat pe baza datelor referitoare la peste o jumătate de milion de persoane, cu vârste cuprinse între 60 şi 100 de ani.

”În rândul receptorilor celei de-a patra doze de vaccin s-a observat o diminuare cu 78% a ratei mortalităţii cauzate de Covid-19, în comparaţie cu grupul nevaccinat” cu a patra doză, adică cu grupul vaccinat cu a treia doză, relevă studiul efectuat de Clalit, cel mai mare furnizor israelian de servicii de sănătate, împreună cu două centre academice israeliene.

ADVERTISING

Cercetarea a fost efectuată în perioada ianuarie-februarie, când varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 era deja dominantă în Israel, relatează EFE.

În urma răspândirii acestei variante care este cea mai contagioasă, Israelul a început în ianuarie campania de vaccinare cu a patra doză în rândul persoanelor peste 60 de ani, până în prezent fiind vaccinate cu această doză în Israel peste 747.000 de persoane.

Israelul a reuşit astfel să menţină în rândul vârstnicilor o mortalitate redusă legată de Covid-19, dar autorităţile încep din nou să fie îngrijorate de o creştere a numărului infectărilor în ultimele săptămâni, după relaxarea restricţiilor la jumătatea lunii februarie.

cazuri-israel
Sursa: AICI

Pfizer a cerut și autorizarea în SUA pentru a patra doză de vaccin antiCovid la cei de peste 65 de ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇